|

Dans Coaching: Geef je dansniveau een boost

Dans Coaching 4

Gewoon doen! Wat houd je tegen? Je kan het maar proberen. Als het niet lukt, dan moet je dit kunnen accepteren en gewoon de volgende keer opnieuw proberen.

Odile DeClerck, 16 jaar

Spieren rekken terwijl je een film kijkt, dansen naar de koelkast en op de toppen van de tenen staan terwijl je de afwas doet, voor sommige mensen is dans moeilijk weg te denken uit het dagelijkse leven. Als je meer wil dan je wekelijkse lessen, dan is persoonlijke dans coaching vast iets voor jou!

Dans coaching sessie met jonge dansers
Dans Coaching kan het niveau van de danser verhogen!

Wat is Dans coaching?

Dus je wilt een betere danser worden? Misschien dans je al een tijdje en heb je het gevoel dat je vastzit in een bepaalde routine. Of misschien ben je net gestart en weet je niet waar je moet beginnen. Ongeacht je niveau of je ervaring, danscoaching kan je helpen je dansen naar een hoger niveau te tillen.

Danscoaches kunnen je helpen je techniek te verbeteren, nieuwe danspassen te leren en je eigen unieke stijl te ontwikkelen. Dus als je klaar bent om op te stijgen, is het tijd om te investeren in danscoaching!

Waarom persoonlijke dans coaching?

Bereid je je voor op een auditie, wil je een solo dansen op een wedstrijd, heb je een blessure gehad en wil je persoonlijke tips hoe je je techniek opnieuw op kan bouwen, dan is één op één les krijgen een must. Je dans techniek, uitvoeringskwaliteiten, expressie en zelfvertrouwen zal verbeteren op een pijlsnel tempo.

Meer Blogs LezenDans Coaching 2
Odile Declerck tijdens het jaarlijkse optreden bij Ndigo

Het auditie verhaal van Odile.

We volgen hier het verhaal van Odile Declerck (16 jaar) uit Roeselare. Odile wou opnieuw een Ballet Stage doen bij het zomerprogramma van American Ballet Theatre. Afgelopen zomer werd Ndigo danseres Odile Declerck uit Roeselare geselecteerd na haar auditie om de Online Summer Intensive te volgen bij American Ballet Theatre (ABT).

Odile merkte dat deze intenstieve stage van 2021 haar dansniveau een enorme boost gaf. De persoonlijke feedback van de topdocenten waren enorm waardevol en ze kon er zeker mee aan de slag.

Odile kreeg toen 10 dagen lang lessen in Klassiek Ballet, Pointes, Repertoire, Folklore, Moderne dans, Jazz dans, Theater Make up, Blessure preventie, Pilates en Yoga. De top docenten gaven les vanuit New York aan de leerlingen van over de hele wereld. Bovendien kreeg Odile de kans om kennis te maken met enkele dansers uit het professionele gezelschap van the American Ballet Theatre.

In februari 2022 waagde Odile opnieuw haar kans en bereidde ze zich voor op de ABT auditie. Deze keer kregen we een voorbeeld video en moesten we de opgelegde oefeningen instuderen en filmen.

Interview met Odile

We stelden enkele vragen aan Odile.

Vorig jaar deed je al eens mee aan de Summer Intensives van ABT. Wat overhaalde jou om het nog eens te proberen?

Odile: Ik vond het echt een super toffe en leerrijke ervaring. Ook merkte ik dat ik veel vordering heb gemaakt in het dansen. Ik dacht, als ik nog eens de kans heb om auditie te doen, waarom niet? Je weet maar nooit …

Wat heb je geleerd tijdens het voorbereiden van je auditie?

Odile: Dit jaar moest ik oefeningen doen die gedemonstreerd werden door dansers van ABT zelf. Daar heb ik heel veel van bijgeleerd, zoals het gebruik van de richting van het hoofd. Er zaten heel veel pirouettes in de opdracht. Op het eerste moment zag dat er heel moeilijk uit, maar na veel oefenen lijkt het plots wat makkelijker dan in het begin. Natuurlijk blijft het nog altijd een uitdaging.

Odile: Je kan pas echt vooruit raken als je blijft oefenen! Vaak ging ik alleen trainen in de studio voor mijn wekelijkse danslessen. Van Ineke Vandevyvere, mijn dans docent, kreeg ik veel tips en aandachtspunten om aan verder te werken. We zochten momenten om in deeltjes te filmen, maar soms was ik niet blij en wil je blijven opnieuw filmen tot je het gewenste resultaat hebt.

Dans Coaching 3
Flexibiliteit is heel belangrijk bij een goede danstraining.

Hoe kan je al het extra werk combineren met school?

Odile: Het is een hele uitdaging om veel te dansen en om het goed te doen op school. Ik heb een weekschema en keek naar de vrije plekken op zoek naar tijd om te oefenen. Een goede voorbereiding dus. Maar kijk, het is gelukt en ik ben zo blij dat ik het geprobeerd heb.

Was je benieuwd naar de uitslag van je ballet auditie? Had je een voorgevoel?

Odile: Ik kan niet echt omschrijven hoe ik erover dacht. Ik had het gevoel dat de selectie dit jaar veel strenger was. Ik voelde dit jaar wel meer hoop, omdat ik wist hoe leuk de ervaring was vorige zomer.

Je bereidt je toch ook wel voor op een teleurstelling, want als het dan toch goed loopt kan je nog blijer zijn. Zowiezo, met al het harde werk, kan je alleen meer verbeteren, toch?

En toen kwam de uitslag van de auditie?

Odile: Ik was bezig met iets anders en plots toonde mijn mama een mailtje. Deze keer herkende ik het al en wist ik waar ik moest kijken. Daar stond dezelfde zin. IK WAS GESELECTEERD! Ik kreeg een zalig gevoel. Ik heb er nu al weer gigantisch veel zin in!

Heb je tips aan andere dansers die dromen van een auditie?

Odile: Gewoon doen! Wat houd je tegen? Je kan het maar proberen. Als het niet lukt, dan moet je dit kunnen accepteren en gewoon de volgende keer opnieuw proberen. Je zal hoe dan ook beloond worden voor je harde werk. Dus ga voor nieuwe ervaringen. Zo kan je je eigen dansverhaal vertellen!

Bekijk het interview met Odile van haar auditie vorig jaar met Americal Ballet Theatre

Dans Coaching bij Ndigo

De artistieke leiders van Ndigo Roeselare (voormalige Dansstudio Indigo), Justin Yep en Ineke Vandevyvere, en hun docenten team staan klaar met tonnen ervaring en veel passie om dansers te begeleiden en te coachen bij audities, nationale en internationale wedstrijden en tv opnames.

De persoonlijke feedback en tips helpen je groeien als danser en als mens! Spreid je vleugels en ga voor nieuwe ervaringen. Contacteer ons voor meer informatie.


Similar Posts