Ballerina op Pointes

Bereik Je Dansdroom op Pointes

Bij Ndigo, met gecertificeerde American Ballet Theatre docenten, helpen we je bij elke pirouette van je dansreis, van Pre-Primary (3 jaar) tot Level 5 (Adults). Ontdek hoe we jouw dansdroom kunnen realiseren!

Onze dansers zijn Belgische en Europese kampioenen geworden en hebben nationaal en internationaal succes behaald. Sommigen hebben zelfs hun professionele dansopleiding voortgezet en zijn professionals geworden.

Wil je dansen voor je plezier, of wil je er meer uithalen, we zijn er voor iedereen.

Waarom Pointes Dansen?

Het dansen en pointe is een belangrijk en inspirerend onderdeel van ballet. Het tilt je danservaring letterlijk en figuurlijk naar een hoger niveau.

  1. Technische Vaardigheid: Dansen op pointe vraagt een hoge mate van technische vaardigheid. Het stelt je in staat om je dansvaardigheden uit te breiden en je techniek te verfijnen.
  2. Artistieke Expressie: Pointes laten je toe om de volledige reikwijdte van ballet te ervaren en te beheersen. Het stelt je in staat om een breed scala aan emoties en personages uit te drukken uit het klassieke repertoire, wat je artistieke expressie verbetert.
  3. Prestatie en Voldoening: Het beheersen van pointe-techniek geeft je een gevoel van prestatie. Het vereist hard werken, discipline en toewijding, en als je erin slaagt, is de voldoening enorm.
  4. Professionele Kansen: Als je droomt van een professionele danscarrière, is pointes leren een belangrijke stap. Veel dansgezelschappen vereisen dat hun dansers comfortabel en technisch bekwaam zijn op pointe.
  5. Fysieke Voordelen: Het dansen op pointe kan bijdragen aan je algehele lichaamskracht, evenwicht en houding. Het helpt om je been- en voetspieren te versterken, en verbetert je lichaamscoördinatie.

Onze Aanpak Voor Pointes Kwaliteitsopleiding En Blessurepreventie

Bij Ndigo bieden wij professionele, kwalitatieve lessen voor het leren van pointe techniek en hebben we een zorgvuldige training om blessures te voorkomen.

We zorgen voor de nodige opwarming en bieden flexibele lestijden die passen bij jouw drukke schema. Regelmatig trainen is essentieel voor een goede danstechniek.

Ervaar De Voordelen Van Het Dansen Op Pointe Bij Ndigo

Bij Ndigo kun je jouw ballettechniek verbeteren, zelfvertrouwen opbouwen, carrièremogelijkheden openen, fit en actief blijven en persoonlijke voldoening ervaren.

Veelgestelde Vragen

Wanneer is de juiste leeftijd om te beginnen met dansen?

Bij Ndigo, bieden we danslessen aan vanaf de leeftijd van 3 jaar. Het beste moment om te beginnen met pointe hangt af per individuele danser, maar meestal begint het rond de leeftijd van 11 of 12.

We kijken naar kracht, begrip van de ballettechniek, flexibiliteit en de uren training per week.

Waar kunnen we schoenen laten Passen?

Wij werken samen met Pavlova in Brugge voor professionele pointe shoe fitting, zodat je altijd je perfecte schoenen kunt vinden.

Wat is de juiste kleding en haardracht voor de Pointes les?

De juiste kleding voor ballet is een balletpakje, ballet panty, en pointes. Het haar moet altijd in een net knotje.

Welke maatregelen worden genomen om blessures te voorkomen?

We zorgen voor een zorgvuldige opbouw en goede opwarming om blessures te voorkomen. We bieden ook voetverzorgings tips en oefeningen voor spierversterking specifiek voor pointes techniek.

Krijgen we de kans om op pointes uitvoerend te dansen?

Ja, onze dansers krijgen de kans om op pointes te presteren in onze jaarlijkse dansvoorstelling in CC De Spil, balletexamens en andere optredens.

Meld Je Vandaag Nog Aan Voor Onze Pointes les! Het is sterk aangeraden om de Pointes les te combineren met Klassiek Ballet.