Als je wilt leren dansen in een echt coole stijl, dan is Jazz de manier om te gaan! Deze danssoort is ontstaan uit Afrikaanse en Europese invloeden, en het is erg leuk om te leren. Plus, je kunt Jazz dans aanpassen aan elke soort muziek.

Of je nu net begint of al wat ervaring met dansen hebt, onze Jazz lessen zijn perfect voor je. We hebben professionele instructeurs die je in je eigen tempo vooruit helpen, en we beloven dat je een geweldige tijd zult hebben terwijl je deze veelzijdige stijl leert.

Jazz dans groep

The Challenge

Het is moeilijk een dansstijl te vinden die gemakkelijk te leren is en die je in staat stelt tot zeer gevorderde niveaus door te gaan. De meeste danslessen zijn óf te gemakkelijk óf te moeilijk, eenzijdig, duren lang voor je resultaten ziet,  maar wij hebben de perfecte oplossing.

Oplossing

Jazz danslessen zijn het antwoord. Onze lessen zijn ontworpen voor beginners, maar ze laten je ook toe door te stoten naar zeer gevorderde niveaus. Je leert in elke les iets nieuws, en je ontwikkelt vertrouwen in je mogelijkheden en je lichaam. 

Een ander voordeel is dat je Jazz kunt dansen op heel wat verschillende muziekstijlen. Er is voor elk wat wils.  Dus of je nu net begint of al wat danservaring hebt, onze Jazz lessen zijn perfect voor jou!

Waarom Jazz dance lessen volgen bij Ndigo?

Er zijn veel redenen, maar enkele van de belangrijkste staan hieronder.

 • Gestructureerde lessen met lesplannen bieden een duidelijk stappenplan om te volgen en helpen je sneller van beginner tot gevorderde danser vooruit te komen. 
 • De veelzijdige stijl van Jazzdans kan aan veel andere vormen aangepast worden, waardoor je een meer veelzijdige danser wordt.
 • Het is een ongelooflijk leuke en uitdagende ervaring die je tot je grenzen zal duwen.
 • Jazz dans is de meest populaire stijl die gebruikt wordt door top popartiesten en dansers in muziekclips en films. Dus als je wilt leren dansen zoals zij, dan is dit de stijl voor jou!
 • In slechts een paar korte weken zul je een merkbaar verschil in je dansen kunnen zien. Je zult meer zelfvertrouwen hebben op de dansvloer en in staat zijn om bewegingen met precisie en stijl uit te voeren. 
 • Na een paar maanden zul je in staat zijn te dansen als de profs! Jazzdans is een geweldige manier om je dansvaardigheid te verbeteren  en tegelijk veel plezier hebben.
 • De danslessen zijn fun, uitdagend, en zal je helpen een betere danser te worden. Met slechts een paar korte weken les zul je een verschil in je dansen beginnen te zien.

Wie is Ndigo?

 • Ndigo is een dansschool die bestaat sinds 2009 en we hebben al duizenden dansers over de vloer gehad. 
 • We hebben gediplomeerde instructeurs met jarenlange ervaring die je helpen bij het leren van Jazz dans en andere stijlen. 
 • We zijn een Full-Circle dansschool. Dat wil zeggen dat kinderen vanaf 3 jaar beginnen met hun training tot dat ze verder gaan studeren in professionele dansacademies overal te wereld. Daarna kunnen ze bij ons opnieuw aan de slag gaan als dansdocent of choreograaf enzovoort.
 • We bieden een verzorgende en familiale omgeving waarin je als danser kunt groeien.

Wat zijn de voordelen om Jazz danslessen?

1. Perfecte les om te starten als je nooit gedanst hebt

Iedereen kan meedoen aan Jazz danslessen bij Ndigo en zich welkom voelen. De leraren zijn geduldig en bedreven in het uitsplitsen van de bewegingen, zodat iedereen ze kan begrijpen en meedoen. Dit zorgt voor een leuke en ondersteunende leeromgeving waar mensen van alle niveaus samen kunnen groeien.

2. Leer ieder les iets nieuws bij

Deze dansstijl is voortdurend in ontwikkeling, en dat geldt ook voor de lessen bij Ndigo. Elke les wordt nieuw materiaal geïntroduceerd, zodat je je dansen fris en interessant kunt houden. Je zult je nooit vervelen in een Jazz les bij Ndigo!

3. Ontwikkel een gevoel van vertrouwen in je talenten en je lichaam.

Jazzdans is een geweldige manier om vertrouwen op te bouwen, zowel in je dansen als in jezelf. De lessen helpen je een sterk gevoel voor ritme en coördinatie te ontwikkelen, en je begint je comfortabeler te voelen door je lichaam op nieuwe en opwindende manieren te bewegen. Je maakt ook vrienden en bouwt gemeenschap op in de lessen, wat alleen maar bijdraagt aan je zelfvertrouwen en het gevoel erbij te horen.

4. Lessen die zowel leerzaam als leuk zijn.

Deze dansstijl is heel leuk, maar kan ook uitdagend zijn. De lessen bij Ndigo zijn zo gestructureerd dat je je eigen grenzen kunt verleggen en in je eigen tempo nieuwe dingen kunt leren. Je zult je altijd uitgedaagd en betrokken voelen, maar nooit overweldigd.

4. Neem elk gevoel van verlegenheid of zelfbewustzijn weg

Dansen bij Ndigo is een geweldige manier om los te komen en gewoon jezelf te zijn. De lessen scheppen een veilige en ondersteunende omgeving waarin je je remmingen kunt loslaten en gewoon kunt genieten van het bewegen van je lichaam. Je zult je al snel niet meer zelfbewust of onhandig voelen, en gewoon plezier hebben!

5. Deze stijl is ideaal om een lang, fit lichaam te ontwikkelen.

Deze les is een geweldige workout voor je hele lichaam. De bewegingen helpen je spieren te verlengen en te verstevigen, en je lenigheid en houding te verbeteren. Met regelmatige oefening ontwikkel je een sterk en mooi lichaam dat heerlijk aanvoelt om in te bewegen.

De ideale danser maakt mooie, lange lijnen, en is fit en gespierd! Mooi meegenomen toch?

Wie is een goede kandidaat om Jazz danslessen te nemen?

Als je nieuw bent met dans, of gewoon eens iets anders wilt proberen, is Jazzdans een goede keuze! Je krijgt te maken met verschillende aspecten van de dansvorm, van de traditionele bewegingen tot de meer moderne, technische stijlen. En het beste van alles is dat je er veel plezier aan zult beleven!

Na je te hebben ingeschreven voor Jazz danslessen zul je snel merken dat je leven er in veel opzichten op vooruit is gegaan! Niet alleen raak je in vorm en leer je iets nieuws, maar je ontwikkelt ook zelfvertrouwen en persoonlijkheid. 

Je bent nu in staat gracieus en doelgericht te bewegen, en mensen beginnen dat op te merken. Ga zo door en je zult binnen de kortste keren dansen als een pro!

Waarom niet iets nieuws en spannends proberen? Jazzdanslessen zijn de perfecte manier om in vorm te komen, iets nieuws te leren, en je zelfvertrouwen op te krikken. Dus waar wacht je nog op? Schrijf je vandaag nog in!

FAQ 

Wat is Jazzdans?

Jazzdans is een dansvorm die ontstaan is in de Verenigde Staten. Ze wordt gekenmerkt door haar sterke en ritmische bewegingen, en door haar nadruk op improvisatie en persoonlijke expressie. Jazzdansers gebruiken vaak elementen uit andere dansstijlen, zoals ballet en tapdans, om hun eigen unieke routines te creëren.

Wat zijn de voordelen van het volgen van jazz danslessen?

Er zijn veel voordelen aan het volgen van jazz danslessen! Je komt in vorm, leert nieuwe danspassen, en geeft je zelfvertrouwen een boost. Jazzdans is ook een fantastische manier om nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken.

Heb ik speciale uitrusting of kleding nodig om aan jazzdanslessen deel te nemen?

In de jazz dansles draagt een cursist een zwarte top naar keuze, een zwarte Jazz broek en Jazz boots die special ontwikkeld zijn om de voeten beter te trainen terwijl je ze beschermt. Een waterflesje om je grhydrateerd to houden tijdens de pauze. 

Ik ben niet zo’n goede danser. Kan ik toch jazz danslessen nemen?

Ja absoluut. Je kunt nog steeds jazz danslessen volgen, ook al ben je geen erg bedreven danser. Bij jazzdans gaat het erom plezier te hebben en je uit te drukken door middel van beweging. Door de gestructureede lesopbouw kan je gemakkelijk in je vrije tijd de oefeningen herhalen en zo beter worden. Iedereen moet ergens beginnen, toch.

Heb ik een partner nodig om jazz danslessen te volgen?

Nee, je hoeft geen partner te hebben om jazz danslessen te volgen. We raden je echter aan een vriend of familielid te zoeken die ook geïnteresseerd is in het volgen van de les, zodat je samen kunt oefenen. Dit zal je helpen om de passen sneller te leren en je zult meer plezier beleven.  

Combineer deze les met twee andere stijlen zoals Moderne dans, Hedendaagse dans, Hip Hop, Girly Hiphop of Klassiek Ballet om een korting te krijgen.