Justin Yep

Artistiek Leider/ABT Certified Ballet Teacher

Ik begon mijn danscarrière op de leeftijd van 21 jaar. Ik startte met mijn training in New Delhi (India) bij The Danceworx onder leiding van Ashley Lobo waar ik werkte als danser, docent en choreograaf.

Ik werkte met gerenommeerde namen zoals Jaan Freeman (Martha Graham Ensemble/ Battery Dance Company), Anastacia Flewin (Sydney Dance Company/ dancer Moulin Rouge), Nik Hills (Expressions Dance Co.), Franziska Rosenweig (German State Opera, Berlin/ Peter Chaufuss Ballet, Denmark), Cesar Moniz (Ballet Gulbenkian). Verder werkte ik ook mee in commerciële shows voor internationale bedrijven zoals ABN Amro, Bentley, Pepsi, Reebok en Porsche.

In 2005 trok ik naar Tilburg (NL) om de studie Bachelor Choreografie te volgen aan de Fontys Dansacademie. Ik volgde er lessen van John Wisman (Het Nationale Ballet/ Nederlands Dans Theater), Aimé de Lignière (Koninklijk Ballet van Vlaanderen), Eddie Becquart en Dirk Dumon. In 2008 studeerde ik succesvol af.

Tijdens mijn studies werd ik geselecteerd om mee te werken met verschillende companies en choreografen. Ik toerde met The Passenger van United-C, Der Schwarz Raum van Ben J. Riepe en Anomia van Arno Schuitemaker. Ik maakte choreo’s voor Het Internationaal Danstheater en Danshuis Station Zuid. Ik volgde 2 intense stages in New York (USA) bij the American Ballet Theatre en ben gediplomeerd docent voor levels Pre Primary tot level 5.

Als danser verdiep ik me ook in Yoga, dit ter aanvulling van mijn training. Ik volgde lessen aan de Sivananda Ashram in New Delhi (India) en behaalde het diploma Prana Yoga Flow Docent onder leiding van Alberto Paganini (Yogasoma Brugge).

MIJN DROOM IS OM AMATEURDANSERS KLAAR TE STOMEN VOOR EEN PROFESSIONELE DANSCARRIÈRE.