| |

Mijn Team: Hoe word ik een geweldig lid? 6 tips.

Dans Team

Teamwork Makes The Dream Work

Als nieuwkomer bij een bestaand high-performance dansteam is het belangrijk om te begrijpen wat er van je verwacht wordt om een goed lid van het team te zijn. Er zijn veel dingen die een rol spelen bij het zijn van een goed teamlid, maar hier zijn van de belangrijkste tips.

Wees punctueel en voorbereid

Dit betekent dat je op tijd op de repetities verschijnt, met je haar en make-up in orde en je danskledij aan. Het betekent ook dat je al je dansspullen bij je hebt en dat je mentaal en fysiek klaar bent om te repeteren.

Luister en neem aanwijzingen goed op

Het is belangrijk om goed te luisteren wanneer de choreograaf of coach aanwijzingen geeft. Zorg ervoor dat je begrijpt wat ze je vragen te doen voordat je het probeert. Als je het niet zeker weet, stel dan vragen! Als je de stappen eenmaal onder de knie hebt, zorg dan dat je ze met precisie en overtuiging uitvoert.

Wees een positieve kracht in de studio

Dit betekent dat je een goede houding hebt, je teamgenoten aanmoedigt en hard werkt. Niemand houdt van een negatieve Nancy (of Ned). Dus laat je drama bij de deur en laten we ons concentreren op het dansen!

Lees de blog: Tips om hoe je kan voorbereiden voor een danswedstrijd

Lees de blog: Het geheime wapen van top dansers

word image 25452 2 1

It’s all in the attitude baby!

Ik heb zenuwen over mijn Dansteam

Wanneer je je aansluit bij een nieuwe dansteam, kan het makkelijk zijn om het gevoel te hebben dat je de vreemde eend in de bijt bent. Iedereen lijkt elkaar te kennen en je weet niet zeker waar je in de groep past.

Het is normaal om je zo te voelen, maar het is belangrijk om te onthouden dat je de macht hebt om je eigen ervaring vorm te geven. Je kunt ervoor kiezen om een positieve kracht in de studio te zijn, ongeacht je vaardigheidsniveau of ervaring.

Kom opdagen met een goede instelling

Dit lijkt misschien een no-brainer, maar het is ongelooflijk hoeveel verschil een goede houding kan maken. Als je de studio binnenloopt met opgeheven hoofd en een glimlach op je gezicht, zet je de toon voor de hele les.

Je positieve energie zal aanstekelijk werken en iedereen zal er baat bij hebben

Wees respectvol naar je mede-dansers

Respect is belangrijk in elke relatie, maar het is vooral belangrijk in de dansstudio. Onthoud dat iedereen er is om te leren en te groeien, net als jij.

Er zijn geen domme vragen en er is niet zoiets als een fout antwoord. We hebben allemaal verschillende manieren om te bewegen en de muziek te interpreteren, dus omarm die diversiteit.

Als we allemaal op dezelfde manier dansten, zou het behoorlijk saai zijn!

Bied hulp aan als dat nodig is

Als je iemand ziet worstelen met een combinatie of choreografie, bied hem dan aan om te helpen. We hebben het allemaal wel eens meegemaakt en het is fijn om te weten dat iemand ons steunt.

Door anderen te helpen, maak je niet alleen hun dag goed – je verdiept ook je eigen begrip van de stof. Het is een win-win situatie!

word image 25452 3 1

Samenvatting

Dit zijn slechts een paar dingen die je zullen helpen een geweldig lid van een dansteam te zijn. Als je punctueel en voorbereid kunt zijn, goed kunt luisteren en aanwijzingen kunt opvolgen, en een positieve kracht in de studio kunt zijn, zul je een geweldige start maken!

Hoewel het belangrijk is je best te doen en ernaar te streven de beste danseres te zijn die je kunt zijn, moet je niet vergeten dat je het team al gehaald hebt.

Je moet goed zijn als je uitgekozen bent, dus blijf hard werken en je verbeteren, maar probeer ook plezier te hebben en van het proces te genieten.

Deel uitmaken van een dansteam is een voorrecht, dus maak er het beste van!


Ndigo (voormalige Dansstudio Indigo te Roeselare) biedt Dans en Yogalessen aan. Ndigo heeft ook competitie teams die optreden in wedstrijden, shows, evenementen op nationaal en internationaal nieveaus.


Similar Posts