| |

Hoe yoga emoties kan beheersen: Onverwachte emotionele voordelen van yoga

Hoe yoga emoties kan beheersen

Wil je je emoties onder controle krijgen? Het is geen geheim dat yoga enorm positieve fysieke effecten kan hebben op het lichaam. Veel mensen zijn zich echter niet bewust van de emotionele voordelen van het beoefenen van deze eeuwenoude discipline.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, gaat het bij yoga niet alleen om het bereiken van een perfecte houding of om flexibeler te worden – het is in de eerste plaats een manier om in contact te komen met je emoties en ze te beheersen.

In deze blogpost verkennen we enkele onverwachte manieren waarop yoga je kan helpen je emoties beter te beheersen.

Wat zijn de emotionele voordelen van yoga?

Wist je dat yoga emotionele voordelen kan hebben? Naast het verbeteren van de lichamelijke gezondheid kan yoga mensen helpen hun emoties beter te beheersen. Enkele van de meest onverwachte voordelen van yoga zijn de volgende:

word image 25621 2

1. Yoga kan je helpen je woede te beheersen.

Als je snel boos bent of de neiging hebt uit te halen als je van streek bent, kan yoga je helpen deze impulsen onder controle te krijgen. Een van de belangrijkste doelen van yoga is het bevorderen van zelfbewustzijn en innerlijke rust.

Volgens een studie die werd gepubliceerd door Frontiers In Psychology, kan yoga je helpen je woede te beheersen en het impulsieve gedrag dat ermee gepaard gaat te verminderen. Door regelmatig te oefenen kun je je emoties en reacties op stressvolle situaties beter leren beheersen.

“If you do what everyone else does, you’ll get what everyone else gets.”

2. Yoga kan je helpen omgaan met angst en stress.

Angst en stress zijn twee van de meest voorkomende psychische aandoeningen in de wereld. Yoga kan een uiterst effectieve manier zijn om met beide aandoeningen om te gaan.

Deze lichte oefening helpt de gelukshormonen (endorfine) in uw hersenen te verhogen, wat uw stemming onmiddellijk kan verbeteren en stress kan verlichten. Volgens een studie van de National Library of Medicine is yoga zeer effectief in het verminderen van stress, angst en depressie na slechts 12 sessies.

Specifiek Hatha Yoga werd bestudeerd, en het toonde een significante afname van negatieve mentale gezondheidstoestanden bij vrouwen die het regelmatig beoefenden.

3. Yoga kan je zelfvertrouwen en lichaamsbeeld verbeteren.

word image 25621 3

Als je ongelukkig bent met je fysieke verschijning, kan yoga je helpen een gezondere relatie met je lichaam te ontwikkelen. In werkelijkheid wordt aangenomen dat bijna 85% van de volwassenen en tieners wereldwijd lijdt aan een slecht gevoel van eigenwaarde.

Een van de belangrijkste aspecten van yoga is het leren accepteren van jezelf zoals je bent. Dit omvat het accepteren van je fysieke verschijning, met alle gebreken en al. Yoga kan je ook helpen lekkerder in je vel te zitten en je lichaam te waarderen om zijn kracht en mogelijkheden.

Als u regelmatig yoga beoefent, zult u waarschijnlijk merken dat uw gevoel van eigenwaarde en lichaamsbeeld aanzienlijk verbeteren.


Meer Blogs:


4. Yoga kan je helpen depressie te overwinnen.

Elk jaar is 9,5% van de Amerikaanse volwassenen van 18 jaar en ouder depressief. Bovendien hebben vrouwen, in vergelijking met mannen, bijna een twee keer zo groot risico om een ernstige depressie te ontwikkelen.

Depressie is een ernstige psychische aandoening die een slopend effect kan hebben op elk aspect van uw leven. Als je je depressief voelt, kan therapie helpen. Yoga kan je echter ook helpen bij het vinden van innerlijke rust en harmonie.

Hoe yoga emoties kan beheersen: Onverwachte emotionele voordelen van yoga

word image 25621 4

Verdriet is een natuurlijke emotie die iedereen op een bepaald moment in zijn leven ervaart. Of je nu rouwt om het verlies van een geliefde, een relatie of iets anders, yoga kan je helpen met de pijn om te gaan.

Yoga kan je helpen om gezond met verdriet om te gaan door je een uitlaatklep voor je emoties te bieden. Het kan je ook helpen acceptatie en vrede te vinden. De langzame, bewuste bewegingen van yoga kunnen je helpen om de pijn en het verdriet dat je voelt los te laten.

Daarnaast kan yoga helpen de kwaliteit van je slaap te verbeteren, die vaak verstoord is als je rouwt.

Interessante blogs:

Hoe begin je met yoga?

word image 25621 5

Als het om yoga gaat, is er geen uniforme aanpak. Het type yoga dat je kiest moet gebaseerd zijn op je eigen individuele doelen en behoeften. Dat gezegd hebbende, zijn er enkele algemene tips die alle beginners kunnen volgen om het meeste uit hun yogabeoefening te halen.

Zoek een les die bij je past.

Dit zal ervoor zorgen dat je de basis leert en dat het je niet te veel wordt. Er zijn veel verschillende soorten yogalessen, dus doe wat onderzoek om er een te vinden die bij je past.

Trek wat tijd uit.

Yoga is geen snelle oplossing; het is een keuze om tijd te spenderen op je mat. Om resultaten te zien, moet u consequent zijn met uw beoefening. Trek elke dag minstens 30 minuten uit voor yoga, al zijn het maar een paar zonnegroeten.

Begin met de basis.

Als je eenmaal een les hebt gevonden die bij je past, is het tijd om met de basis te beginnen. Probeer niet elke houding te perfectioneren, maar concentreer je op het leren van de juiste vorm en houding voor elke houding.

Luister naar je lichaam.

Een van de belangrijkste dingen om te onthouden als je met yoga begint, is om naar je lichaam te luisteren. Als een bepaalde houding niet goed voelt of als je pijn voelt, stop er dan onmiddellijk mee. Yoga mag nooit pijn doen – als dat wel het geval is, klopt er iets niet. Ga altijd uit van voorzichtigheid en pas de houdingen zo nodig aan totdat u zich comfortabel voelt om ze zonder pijn te doen.

Veel plezier!

Yoga moet leuk zijn, dus probeer jezelf niet te serieus te nemen tijdens het oefenen. Als u een fout maakt of een bepaalde houding niet helemaal beheerst, lach het gewoon weg en blijf het proberen – we garanderen dat u er uiteindelijk komt!

Samenvatting

In het algemeen heeft yoga een groot aantal voordelen die de geestelijke gezondheid kunnen helpen verbeteren. Het kan helpen emoties onder controle te houden en stressniveaus te beheersen, wat weer een positief effect kan hebben op het algehele welzijn. Als u op zoek bent naar een effectieve manier om uw emoties te beheersen, kan yoga het antwoord zijn. Waarom probeer je het vandaag niet eens?


Ndigo (voormalige Dansstudio Indigo) uit Roeselare is een dansschool en yoga studio. We helpen yogi’s en yogini’s van alle leeftijden op een eenvoudig manier de voordelen van yoga te introduceren in hun leven.

Similar Posts