|

We-time dankzij ouder-kind yoga

Schuif de stoelen en banken aan de kant, neem er een handdoek of matje bij en maak je klaar voor heerlijke quality-time met je zoon of dochter tijdens de kerstvakantie. Waardevolle we-time, dat is waar het om draait bij ouder-kind yoga. Een perfect moment om te bezinnen en te verbinden met je kind tijdens de feestdagen.

Ouder-Kind Yoga oefening op de vloer

Wat is ouder-kind yoga?

Het centrale idee bij ouder-kind yoga is jullie samen meenemen in een leuk verhaal vol samenwerkingsopdrachten en aangename massages, want aanraking is een belangrijke factor bij verbinden. Als ouder leer je samen met je kind op een speelse manier elkaar steunen en vooral ook vertrouwen.

Op dat moment is de connectie met je kind het allerbelangrijkste, al de rest kan wel even wachten. Laat ons eerlijk zijn, zo’n momenten zijn soms schaars. Dus een workshop of les ouder-kind yoga is het ideale moment om de band met je zoon of dochter te versterken.

‘Yoga betekent eigenlijk verbinden. Verbinding zoeken tussen lichaam en geest, maar in dit geval ook verbinding zoeken met elkaar, in het moment zijn.’

Waarom Ouder-kind Yoga volgen?

Verbinding is echt wel het sleutelwoord bij ouder-kind yoga. Als extraatje komen er nog heel wat geschenkjes bovenop. Zo komt het niet vaak voor dat je als ouder ook de kans krijgt om op een speelse manier iets te leren van je zoon of dochter. Door het uittesten en het ontdekken van hun eigen grenzen binnen een veilige omgeving en met een persoon die ze volledig vertrouwen, krijgen de kinderen ook meer zelfvertrouwen.

Daarnaast is yoga natuurlijk ook goed voor het verbeteren van het evenwichtsgevoel. Op een heel luchtige en behapbare manier leren de kinderen het verschil tussen ontspanning en inspanning. Dat zorgt er dan weer voor dat misschien hevige emoties waar je kind mee te maken krijgt, wat gedempt worden.

Door te werken met een verhaal tijdens een workshop of les, wordt je zoon of dochter geprikkeld en zal hun fantasie en inleving volop beginnen te werken. Wat natuurlijk fijn is om te zien als ouder.

file 20

Lijkt je dat wel iets om uit te proberen samen met je kind tijdens de kerstvakantie? Dan heb ik goed nieuws, want op 27 december wordt er een heerlijke workshop ouder-kind yoga gegeven bij ndigo, waar je er zelf de magie van kan ervaren.

Voor even zit je kind niet gekluisterd aan de iPad of televisie en moet jij niet nog dat laatste dingetje in het huishouden of voor het werk doen. In de plaats krijg je de unieke kans om eens op een andere manier te genieten van het samen bewegen. Dat wordt zeker en vast een lichtpuntje tijdens de kortste dagen van het jaar.

Info: zondag 27 jan Workshop Online van 10u tot 11u. Inschrijven kan via deze link.


Bij Ndigo (voorheen Dansstudio Indigo) in Roeselare bieden we yogalessen aan voor een gezond lichaam en geest. In slechts een paar sessies zult u de voordelen beginnen te voelen van een verhoogd mentaal welzijn en verbeterde reflexen. U zult beter kunnen omgaan met alle stress die het leven op uw pad brengt.

Vergelijkbare berichten