|

Professioneel danser worden: Voordelen, nadelen en wat je kunt verwachten

Dansen is voor veel mensen een passie. Het is een vorm van expressie die zowel opwindend als versterkend kan zijn. Voor sommigen is het ook een droom om van hun passie een beroep te maken. Maar wat is er nodig om deze droom te verwezenlijken? Laten we dat uitzoeken.

Professioneel danser worden

De Professioneel Danser: het beste beroep ter wereld ?

Dansen is krachtig aanwezig in alle aspecten van het leven. Terwijl het vaak een plezierige vorm van expressie is, kan het ook een professionele carrière hebben en de talenten te gelde maken die de meesten van ons hebben maar niet diepgaand hebben onderzocht.

Dansen als beroep biedt talloze voordelen die verklaren waarom het wordt beschouwd als een van de beste banen ter wereld. Het biedt een levensstijl die ongelooflijk vrij en veelzijdig is, met een scala aan mogelijkheden, van wereldwijd of regionaal toeren tot lokaal werken of lesgeven.

Er zijn vele genres, van ballroom tot tapdansen tot hedendaags en hiphop – dus er is nooit een saai moment als het gaat om werken als danser. Bovendien is het gevoel dat je krijgt als je jezelf uitdrukt op het podium en het publiek ontroerd ziet worden door je optreden ongeëvenaard.

Succesvol worden in wat je leuk vindt, optreden voor grote menigten, samenwerken met creatieve partners, en geld verdienen met je harde werk; dansen is echt een van de beste beroepen die er vandaag de dag zijn… voor sommigen!

Professioneel danser worden Blog 2

Hoe je een professionele danser wordt?

Professioneel danser worden is niet iets dat van de ene op de andere dag gebeurt. Het vereist toewijding, passie, hard werken en opoffering. Veel dansers vinden succes in het vak als gevolg van hun niet aflatende inzet om hun vak te verfijnen.


Dance studio market size US 2022 Statista 1

De marktomvang van de sector dansstudio’s in de Verenigde Staten is in 2021 toegenomen ten opzichte van het voorgaande jaar. Na een piek van 4,44 miljard dollar in 2019 daalde de marktomvang van deze sector tot ongeveer 3,84 miljard dollar in 2020. Naar verwachting zal dit cijfer in 2022 groeien tot 3,7 miljard dollar.

Statisa Research Department, Oct 28, 2022

Om het te maken als professioneel danser moet je bereid zijn lessen te volgen bij ervaren leraren en regelmatig te oefenen. Daarnaast kan netwerken en het opbouwen van positieve relaties met anderen in de industrie veel voordeel opleveren.

Natuurlijk is talent alleen geen garantie voor succes; wie professioneel danser wil worden moet zich ook richten op het zakelijke aspect van het beroep – zoals het vinden van een agent of het begrijpen van de uitvoeringscontracten – om zijn doel te bereiken.


Meer Blogs:


Wat je kunt verwachten als je eenmaal professioneel danser bent

4

Als je eenmaal een professionele danser bent, kun je de vreugde en voldoening ervaren van het ontwikkelen van je eigen unieke dansstijl. Je zult je vaardigheden in de basis van dans, zoals ritme en coördinatievaardigheden, moeten aanscherpen, maar ook nieuwe vormen van beweging moeten verkennen.

Je werkt samen met producenten, choreografen en andere performers om spannende nieuwe nummers tot leven te brengen. Bij elk optreden krijg je een ongelooflijke kans om jezelf buiten je comfortzone te brengen en te laten zien wat je hebt geleerd. Een professionele danser worden vereist hard werken, maar het geeft ook veel voldoening als je het met een publiek deelt.

De voordelen van professioneel danser zijn

2
 • Community
 • Zelf uitdrukken
 • Creativiteit – Geen gewone 9 to 5 werk
 • Reizen
 • Job Voldoening
 • Veel mogelijkheden
 • Goede lonen

Professioneel danser zijn heeft vele voordelen, zowel voor het individu als voor de kunstgemeenschap in het algemeen. Dansers hebben toegang tot een ongelooflijke uitlaatklep voor zelfexpressie, waardoor ze het alledaagse leven kunnen overstijgen en nieuwe mogelijkheden van lichamelijkheid en beweging kunnen verkennen.

Deze aangeboren creativiteit kan deuren openen naar unieke mogelijkheden zoals optreden in wereldberoemde theaters en het zien van je werk door publiek uit de hele wereld.

Bovendien helpt het dansers fit te blijven, waardoor hun algemene gezondheid verbetert en ze hun lichaam kunnen gebruiken als instrument om hun visie met de wereld te delen.

Maar uiteindelijk kan danseres zijn een gevoel van diepe voldoening geven dat voortkomt uit het dagelijks bezig zijn met iets moois en inspirerends dat je bij andere vormen van werk niet vindt!

Een carriere als danser kan ook uitgebreid worden als therapuut, artistiek leider, programmateur’s in theaters, culturele ambassadeur, onderzoeker, choreografie (denk aan muziek video’s, film, tv, dansgezelschappen)

De nadelen van professioneel danser zijn

6
 • Fysiek Zwaar werk
 • Concurentie
 • Blessures
 • Loon zorgen

Werken als professioneel danser kan zowel fysiek als emotioneel zwaar zijn – veel dansers maken lange werkdagen, intensieve repetities en de druk van optredens mee.

Niet alleen dit, maar het hoge concurrentieniveau in grote dansgezelschappen betekent dat er weinig banen beschikbaar zijn en degenen die er wel in slagen werk te vinden, kunnen merken dat het maar voor een beperkte tijd is.

Blessures komen ook ongelooflijk vaak voor bij professionele dansers, niet alleen omdat hun werk hun lichaam slijt door alle uren oefenen, maar ze kunnen ook gevraagd worden bepaalde bewegingen of trucs uit te voeren die te moeilijk zijn voor hun vaardigheidsniveau.

Ten slotte worstelen veel professionele dansers met het verdienen van een leefbaar loon vanwege de ongelijke beloning tussen artistieke disciplines binnen dansgezelschappen en verschillende landen.

Conclusie

Dus, als je ergens de beste ter wereld in wilt zijn, dan is dansen je antwoord. Maar geloof ons niet alleen op ons woord – ga erop uit en ervaar het zelf! En als je professioneel danser wordt, zorg er dan voor dat je van elke minuut geniet – want je leeft echt de droom.

Bedankt voor het lezen!

Similar Posts