| |

Wat Is De Beste Tijd Om Yoga Te Doen?

Beste tijd om yoga te doen?

Wanneer is het de beste tijd om yoga te doen? Er zijn veel meningen over wanneer de beste tijd is om yoga te doen.

Sommige mensen geloven dat het beter is om ’s morgens yoga te doen, voor het ontbijt. Anderen zeggen dat de avond de beste tijd is om yoga te doen, omdat het je ontspant en kalmeert voordat je naar bed gaat.

Sommige mensen geloven dat yoga op elk moment van de dag goed is, zolang je maar voldoende water drinkt en gehydrateerd blijft. Laten we eerlijk zijn, we kunnen allemaal wel wat yoga in ons leven gebruiken.

Yoga is een geweldige manier om te ontstressen, te bewegen en je gewoon goed te voelen. Maar met onze drukke agenda’s kan het moeilijk zijn om tijd te vinden om op de mat te gaan staan. Dus wanneer is de beste tijd om yoga te doen?

Yoga in de ochtend

Yoga in de ochtend

’s Morgens uit bed komen is al moeilijk genoeg zonder nog een activiteit toe te voegen aan je lijst van dingen die je nog moet doen. Maar luister naar me, een paar minuten yoga in de ochtend kan een groot verschil maken in je dag.

Maar als je een excuus zoekt om uit te slapen, is yoga in de ochtend misschien niet het beste idee. Dat gezegd hebbende, er zijn enkele voordelen om je dag te beginnen met een zonnegroet of twee.

Yoga kan je helpen je lichaam en geest wakker te schudden, waardoor je de energie krijgt die je nodig hebt om de dag aan te vatten. Bovendien is er niets fijner dan je dag beginnen met een gevoel van rust en kalmte.

Als je zelfs maar 20 minuten in de ochtend kunt vinden voor wat yoga, zul je blij zijn dat je dat gedaan hebt. Vergeet ook niet dat je niet superlenig hoeft te zijn of op je hoofd hoeft te kunnen staan om yoga te doen.

Alles wat je nodig hebt is een matje (of een handdoek, als dat alles is wat je hebt) en wat comfortabele kleding. Volg dan gewoon een van de vele gratis online beschikbare yogavideo’s.

Er zijn zelfs yoga-apps die je op je telefoon kunt downloaden voor als je onderweg bent.

Yoga over de middag

Yoga in de middag

Voor degenen onder ons die de eentonigheid van de werkdag willen doorbreken, gaat er niets boven een goede yogasessie in de middag. Door slechts 30 minuten van je dag af te halen kun je je stemming verbeteren, je energieniveau verhogen en je verfrist en verjongd voelen.

Er zijn enkele voordelen van yoga in de middag. Ten eerste verbetert yoga de stemming. Yoga verhoogt de bloedstroom en verhoogt de hartslag, wat kan helpen om je stemming te verbeteren en stress te verlichten.

Ten tweede verhoogt yoga je energieniveau. Het lijkt misschien contra-intuïtief om te denken dat fysieke activiteit je energieniveau zou verhogen, maar dat is precies wat er gebeurt als je aan yoga doet.

Als je moeite hebt om de werkdag door te komen zonder een dutje te willen doen, probeer dan tijdens uw lunchpauze naar een yogales te gaan. Misschien kom je de rest van de dag met gemak door.

Ten slotte verbetert yoga de mentale helderheid en focus. Door ’s middags wat tijd voor jezelf te nemen om iets rustgevends als yoga te doen, maak je jezelf klaar voor succes voor de rest van de dag.

Dus als je je lichamelijk en geestelijk beter wilt voelen, is yoga in de middag een geweldige manier om dat te bereiken.

Interessante blogs:

Yoga s'avonds

Yoga in de avond

Als ’s ochtends niet jouw ding is, maak je dan geen zorgen – je kunt ook ’s avonds yoga doen om je dag af te ronden. Na een lange dag op het werk of achter de kinderen aan, kan het moeilijk zijn om te ontspannen.

Maar wat tijd doorbrengen op je yogamat kan je helpen al die stress en spanning los te laten. Door wat zachte stretches en diepe ademhaling kun je je meer ontspannen voelen en ben je klaar voor een goede nachtrust.

Er zijn verschillende redenen waarom yoga in de avond goed voor je is. Ten eerste kan yoga helpen om stress en angst te verminderen. Als je iemand bent die de neiging heeft ’s nachts wakker te liggen en zich zorgen te maken over alles wat je morgen moet doen, kan yoga helpen je geest leeg te maken en je te concentreren op het huidige moment.

Ten tweede kan yoga je flexibiliteit en bewegingsvrijheid verbeteren. Als je ’s nachts ligt te woelen en te draaien vanwege spierpijn, kan yoga helpen! De rekoefeningen en houdingen die kenmerkend zijn voor yoga kunnen strakke spieren losmaken en de pijn verlichten.

En tot slot kan yoga je helpen in contact te komen met je ademhaling. Het leren beheersen van je ademhaling is een belangrijk onderdeel van yoga. Als je het eenmaal onder de knie hebt, kun je deze vaardigheid gebruiken om je lichaam en geest te ontspannen wanneer je in slaap probeert te vallen.

Dus als je een manier zoekt om tot rust te komen voor je naar bed gaat, is yoga het overwegen waard.

Yoga anytime

Yoga Anytime!

Welk tijdstip van de dag het ook is, er is altijd ruimte voor yoga. Wanneer je een paar minuten over hebt – tussen vergaderingen door of terwijl je wacht tot de kinderen klaar zijn met hun buitenschoolse activiteiten – profiteer ervan door in beweging te komen op je matje.

Zelfs als je maar 5 minuten tijd hebt, zullen die 5 minuten yoga wonderen doen voor je lichaam en geest. Dus de volgende keer dat je je gestrest of overweldigd voelt, bedenk dan dat yoga er altijd voor je is – wanneer en waar je het ook nodig hebt.

Volgens Sadhguru (Top 50 meeste bekende guru’s) – “Als je op zoek bent naar spirituele vooruitgang, moet u uw yogapraktijken voor zonsopgang doen.

Sadhguru | Isha Foundation (India)

Dus de Beste tijd om yoga te doen is…?

Het komt hier op neer: wanneer jij tijd hebt voor yoga, is dat de beste tijd voor yoga! Het moderne leven laat ons niet toe om altijd tijd vrij te maken voor onszelf. Maar laat het je niet stoppen. Of het nu ’s ochtends vroeg is of vlak voor het slapen gaan, zelfs een paar minuten uit je drukke schema nemen om aan yoga te doen kan een wereld van verschil maken. Wacht dus niet op het perfecte moment – zoek nu tijd en begin!

Ndigo is een dansschool en yogastudio in Roeselare, Beitem en Oekene. Onze troeven zijn de positieve ontwikkeling van onze cursisten door middel van dans, yoga en coaching.


Heb je interesse? Contacteer ons dan.

Similar Posts