Ndigo Teams (ND-Teens)
ND-Teens is EK-kampioen van 2023

Bij Ndigo zijn we trots op onze competitieteams die een breed scala aan stijlen omvatten, zoals Ballet, Modern, Hiphop, Jazz en Hedendaagse Dans. We bieden competitieteams voor verschillende leeftijdsgroepen: kinderen, tieners en adults.

Onze teams behaalden al prachtige prijzen waaronder het Belgische en Europese Kampioenschap in Nationale en Internationale wedstrijden.

Hoogwaardige Normen

De Ndigo teams staan bekend om het creëren en produceren met professionele normen die vergelijkbaar zijn met professionele gezelschappen. De uitdaging en de normen zijn hoog, maar de beloningen zijn groot.

Uitdrukking en Techniek

Onze teamleden leren dapper te zijn en hun gevoelens op een veilige manier uit te drukken. Ze bereiken hoge technische niveaus, aangezien dit bedoeld is voor dansers die het hoogste niveau van prestatie eisen.

Toewijding

Om in een team opgenomen te worden, moet een danser worden geselecteerd. De danser en hun familie moeten zich verbinden aan een heel seizoen en bereid zijn om hun huiswerk en activiteiten zelf te beheren.

Communicatie

Open communicatiekanalen zijn altijd aangemoedigd. We moedigen alle teamleden aan om vooraf te communiceren en alle lessen zijn verplicht om te volgen. Studenten die veel lessen missen zonder reden, worden uit het team gehaald.

Aanvullende Training

We moedigen dansers aan om workshops en intensives tijdens de vakanties te volgen om hun techniek te onderhouden en te leren van andere getalenteerde docenten.

Competities en Shows

Een danser wordt ook aangemoedigd om deel te nemen aan wedstrijden en shows, die tot 1-2 jaar van tevoren worden gepland. Onze competitieteams zijn een geweldige manier om je dansvaardigheden naar een hoger niveau te tillen en een deel te worden van de Ndigo-familie.

Ndigo Teams 2

Veelgestelde Vragen bij Ndigo Teams

Hoe kan mijn kind geselecteerd worden voor een competitieteam?

Toelating in de Ndigo Teams gebeurt door auditie. De danser moet aan bepaalde technische en artistieke eisen voldoen en bereid zijn zich aan een heel seizoen te verbinden.

Hoeveel tijd zou mijn kind moeten investeren als ze deelnemen aan een competitieteam?

Bij deelname aan een competitieteam moet je kind zich ertoe verbinden alle lessen te volgen en mogelijk extra tijd te investeren in workshops en intensieve trainingen tijdens de vakanties. Het minimum aantal lessen een Ndigo teamlid moet nemen is 4 uren. De top dansers nemen vaak tussen de 8-12 lessen per week.

Hoe combineert mijn kind het schoolwerk met de danslessen?

Het is de verantwoordelijkheid van de student en de familie om te zorgen voor een evenwicht tussen schoolwerk en danslessen. We moedigen open communicatie aan en kunnen flexibel zijn binnen redelijke grenzen. De competitie dansers leren hierdoor heel goed plannen en behalen ook mooie resultaten op school.

Wat gebeurt er als mijn kind veel danslessen mist?

We nemen het bijwonen van lessen zeer serieus bij Ndigo. Als een danser vaak zonder reden lessen mist, kan het uit het team worden gehaald.

Hoe worden de competities en shows georganiseerd?

We plannen competities en shows graag vooraf. Tot 2 jaar vooraf voor de jaarlijkse voorstelling, aan het begin van het dansseizoen voor de competities. De exacte data en locaties worden gecommuniceerd zodra ze beschikbaar zijn.

Wat als mijn danser geblesseerd raakt?

Veiligheid is onze topprioriteit. Als je danser geblesseerd raakt, werken we samen met jou en de arts om een geschikt actieplan op te stellen. We kunnen mogelijk alternatieve activiteiten aanbieden totdat uw kind weer volledig kan dansen. We moedigen het aan om de lessen te observeren. Zo kan de geblesseerde student heel wat bijleren door te kijken.

Mijn kind heeft geen ervaring met dansen, kan hij/zij nog steeds meedoen aan het team?

Onze teams zijn ontworpen voor dansers die al een solide basis in dans hebben. Voor beginners raden we aan om eerst deel te nemen aan onze reguliere danslessen.

Kunnen jongens ook deelnemen aan de Ndigo Teams?

Ja, absoluut! We verwelkomen en moedigen de deelname van jongens in al onze danslessen en -teams aan.

Er zijn acht Ndigo Teams ingedeeld volgens leeftijd en/of niveau: ND-Minis, ND-Kidz, ND-Teens, ND-Compagnie, ND-Adults, ND-Ensemble, ND-Kiddie Crew, ND-Licious.