Ineke Vandevyvere

Artistiek Leider/ABT Certified Ballet Teacher

Op 6-jarige leeftijd begon ik met klassiek ballet. De passie voor dans heeft mij sindsdien niet meer losgelaten. Naast ballet proefde ik al snel van andere dansstijlen zoals Jazz Dance, Moderne Dans, Streetdance, Pointes, Stijldansen.

Ik volgde verschillende dansstages bij Sporta en Fedes en was ook een tijd danseres bij JS Dancepower. Na mijn studies Bachelor Toerisme in Brugge trok ik naar Nederland.

Daar behaalde ik in 2008 het diploma van Bachelor Docent Dans op de Fontys Dansacademie in Tilburg. Ik kreeg er lessen Klassiek Ballet, Caractère, Pointes, Historische dans, Repertoire, Europees Moderne Dans, Cunningham, Graham, Limon, Jazz, Internationale dans, Hip-hop, Laban, Pilates en Dansexpressie.

In het kader van mijn studie, ging ik lessen volgen in de Escola Superior de Dança in Lissabon, en in verschillende befaamde dansscholen in New York (Ballart, Alvin Ailey, Dance New Amsterdam, Broadway Dance Center, Cunningham, …) en in Studio Harmonic in Parijs. Ik volgde Progressing Ballet Technique en Chakra Yoga voor kinderen.

Ik werkte mee aan verschillende shows en dansvoorstellingen in binnen- en buitenland.

Ik volgde 2 intense stages in New York (USA) bij the American Ballet Theatre en ben gediplomeerd docent voor levels Pre Primary tot level 5.

MIJN DROOM IS MIJN PASSIE VOOR DANS TE KUNNEN DOORGEVEN AAN ANDEREN.