|

Hoe vind je geluk? Het is niet wat je denkt…

Geluk vinden, is dat de grote Jackpot winnen, een nieuwe Tesla aankopen, een droomreis ver weg naar een exotische bestemming (dus buiten de grens van België)?

Positief in het leven staan is één van de zaken die het afgelopen coronajaar misschien toch wel wat moeilijker was. Ondanks de hele situatie is het van belang om af en toe stil te staan bij jezelf en wat je voelt. Het kan zijn dat je misschien negatieve gevoelens ervaart, maar dan is het belangrijk om toch naar de kleine dingen te kijken en iets te doen waarvan je weet dat je je beter zal voelen.

Als masterstudente ben ik bezig met de laatste maanden van mijn studies. Die verlopen helaas niet zoals tijdens een normaal academiejaar aangezien ik enkel nog maar online lessen heb gehad.

Dat betekent ook dat ik bepaalde vriendinnen al bijna een jaar niet meer live gezien heb aangezien ik uit West-Vlaanderen kom en zij in Vlaams-Brabant wonen. Dat is niet altijd even gemakkelijk, het is soms zelfs wat ontmoedigend.

Maar je gaat op zoek naar alternatieven. Zo hou ik regelmatig ’s avonds videogesprekken met vriendinnen waarin we bijpraten, of houden we gezamenlijke schrijfsessies voor onze masterproef.

Zo’n momenten laden telkens opnieuw mijn batterijen op. Het doet deugd om eens op het gemak te kunnen bijpraten en te ervaren dat je er niet alleen voor staat.

Daarnaast zijn er ook heel wat andere dingen die je kan doen om je gedachten te verzetten en terug een positievere balans te bereiken. Het is van belang dat je jezelf hierbij leert kennen zodat je kan uitzoeken wat voor jou werkt.

Soms doet het mij deugd om na een wat mindere dag een warme douche te nemen en daarbij gebruik te maken van ontspannende lavendelolie. Je kan ook naar buiten trekken, een wandeling of fietstocht maken waarbij je de focus legt op je omgeving.

Een andere optie is alles van je af shaken tijdens één van de danslessen of net op zoek te gaan naar innerlijke rust via Yoga. Daarvoor is Ndigo natuurlijk the place to be.

Je hoeft ook niet per se actief te zijn. In de zetel zitten met een goed boek of je favoriete serie kan ervoor zorgen dat je terug gaat ontspannen. Daarnaast is het goed om af en toe wat minder bezig te zijn met het nieuws.

Door constant alle berichten te volgen kan je jezelf soms verliezen in de eindeloze stroom van nieuwe informatie.

Het kunnen soms kleine dingen zijn die je even een beter gevoel geven. Zo heb je op Instagram #KleinGelukske. De Instagrampagina en hashtag zijn een initiatief van actrice Lynn Van Royen.

Daarop post ze telkens kleine gelukjes die gaan van een mandarijn in één keer kunnen pellen tot luid meezingen met muziek terwijl je je aankleedt of verse bloemen kopen die je de volgende ochtend ruikt wanneer je opstaat. Het zijn misschien kleine dingen die nogal banaal lijken, maar door er af en toe bij stil te staan kan het een glimlach op je gezicht toveren. Dat doet het toch alvast bij mij.

In balans blijven is niet altijd zo gemakkelijk. Er zijn wel eens slechte dagen waarop ik, en ongetwijfeld veel anderen, alles beu ben. Maar het is goed om te onthouden dat er telkens weer een nieuwe dag komt.

Zoek en ga op ontdekking naar zaken die je een positief gevoel geven. Eens je die ontdekt hebt, kan je ze inplannen in je dagelijkse routine om doorheen de dag af en toe kleine gelukjes te ervaren.


Similar Posts