|

Succes als danser: hoeveel uren kost het om een danser te worden?

hoeveel uren kost het om een danser te worden

Veel mensen willen weten hoeveel uur het duurt om een bepaalde dans onder de knie te krijgen. En het antwoord is dat er helaas geen definitief antwoord is. De hoeveelheid tijd die het kost om een meester-danser te worden hangt echt af van verschillende factoren, zoals natuurlijke aanleg, eerdere ervaring en de inzet van de leerling.

We kunnen je echter wel een algemeen idee geven van hoe lang het kan duren om verschillende niveaus van beheersing in dans te bereiken. In dit artikel geven we aan hoeveel uur het gemiddeld kost om een vaardige danser te worden op verschillende niveaus: beginner, gemiddeld en gevorderd.

Hoeveel tijd is er nodig om danseres te worden?

Succes als danser1

Een redelijk goede danser worden is gemakkelijk. Hier is de formule die gemakkelijk te begrijpen is.

Danser A volgt bijvoorbeeld 1 uur les per week. Als we ervan uitgaan dat er geen vrije dagen zijn voor examens, ziekte, blessures of familiebijeenkomsten in een jaar, zou dat neerkomen op ongeveer 30 uur dansen (30 weken), wat neerkomt op ongeveer 1 dag en 6 uur.

Danser B daarentegen volgt 10 lessen per week en danst 300 uur gedurende 30 weken, wat neerkomt op ongeveer 12,5 dagen dansen.

Dus de vraag is welke danser beter zal zijn? A of B? En waarom? Een professionele danser traint ongeveer 8-10 uur per dag. Bereken dat over 10-11 maanden en zie waarom ze professioneel zijn.

Het antwoord hangt af van het inzetniveau van elke danser. Danser A beheerst de basisdans misschien beter, maar danser B heeft meer geavanceerde technieken geleerd omdat hij meer tijd op de dansvloer heeft doorgebracht.

Leren dansen gaat niet van de ene op de andere dag. In feite zou ik graag het verhaal delen dat ik vind in TedTalk over “Black“, ook bekend als Tomonari Ishiguro, een beroemde jojo-kampioen die vier jaar (10.000 uur) besteedde aan het beheersen van zijn vak en in 2001 het wereldkampioenschap won.

Hij gaf zijn droom om professioneel jojo-artiest te worden op en leefde jarenlang een normaal leven, maar hij miste de kans om op te treden. Nadat jaren verstreken waren, kreeg hij de combinatie van sport en dansprestaties onder de knie, waardoor hij zijn tweede wereldtitel opnieuw won.

Zijn verhaal bewijst alleen maar dat het tijd en toewijding kost om ergens een meester in te worden.

Nu je een idee hebt van hoe het proces eruit ziet, is het essentieel te begrijpen dat de hoeveelheid tijd die nodig is om een meester-danser te worden afhangt van hoeveel je oefent en hoe snel je leert.

Gemiddeld aantal benodigde uren oefening per dansniveau

Succes als danser2

Beginnersniveau:

Als je net begint, is het belangrijk te onthouden dat het leren van de basispassen en -technieken van dans tijd kost. Dansers moeten niet proberen te veel tegelijk te leren, maar zich eerst richten op de basis.

Gemiddeld duurt het zo’n 1-2 uur per week over een semester voordat een beginner zich comfortabel begint te voelen met zijn bewegingen in de dans. Dit omvat het leren van de fundamentele stappen, basistechnieken en lichaamsbeheersing.

Intermediair niveau

Zodra een danser de basis onder de knie heeft, is het tijd om zich te concentreren op het beheersen van de bewegingen en het opbouwen van spiergeheugen.

Gemiddeld duurt het ongeveer 4-8 uur oefenen per week voor een gemiddelde danser om een goed gevoel voor de dans te krijgen. Dit omvat het verbeteren van de techniek, het experimenteren met verschillende bewegingen en het leren van complexere passen.

Gevorderd niveau

Om een gevorderde danser te worden is veel toewijding en consequente oefening nodig. Gemiddeld duurt het ongeveer 10-15 uur per week om een niveau van artisticiteit en gratie te bereiken. Dit omvat het werken aan het perfectioneren van technieken, het verfijnen van bewegingen en het leren van geavanceerde passen.

Daarom hangt de tijd die nodig is om een meester-danser te worden echt af van de inzet en toewijding van de student. Met hard werk, toewijding en vastberadenheid kan iedereen een meester-danser worden.Factoren die de leersnelheid bij dansen beïnvloeden

Succes als danser4

Naast de inzet van de leerling zijn er nog andere factoren die de leersnelheid kunnen beïnvloeden. Deze omvatten:

Frequentie van danslessen

Er wordt vaak gezegd dat hoe vaker men danslessen volgt en zijn passen oefent, hoe sneller en vaardiger men zich zal verbeteren. Dit is inderdaad al vele jaren bekend binnen de dansgemeenschap, waarbij zelfs beginners meerdere lessen per week volgen om hun vaardigheden snel te verbeteren.

Men kan ervan uitgaan dat naarmate het aantal lessen toeneemt, ook de snelheid waarmee nieuwe vaardigheden en technieken worden geleerd, toeneemt. De beschikbaarheid van regelmatige lessen biedt voldoende tijd om eerder geleerde passen te oefenen en sommige van de meer complexe bewegingen onder de knie te krijgen.

Kwaliteit van het dans onderwijs

Succes als danser3

De kwaliteit van de instructie is ook een belangrijke factor om een dans onder de knie te krijgen. Goed gekwalificeerde en deskundige docenten zijn essentieel voor leerlingen om de beste resultaten te behalen en snel vooruitgang te boeken.

Instructies krijgen van een instructeur met superieure technische kennis kan ervoor zorgen dat studenten efficiënt en effectief leren, omdat ze advies kunnen krijgen dat is afgestemd op hun dansvaardigheid; dit neemt eventuele belemmeringen voor vooruitgang weg.

Bovendien moeten deze instructeurs ook ervaring hebben in de omgang met leerlingen van alle leeftijden en capaciteiten, zodat zij tijdens hun praktijk effectief met het individu kunnen interageren, communiceren en samenwerken.

Leerstijl

Succes als danser5

Het wordt algemeen erkend dat verschillende individuen verschillende leerstijlen hebben, en dit kan gevolgen hebben voor de snelheid waarmee zij nieuwe vaardigheden leren. Dit is zeker duidelijk in de context van het leren dansen, waarbij sommige leerlingen de passen snel oppikken terwijl anderen er langer over doen.

Hoewel iedereen een andere stijl heeft om informatie op te nemen en te begrijpen, lijken degenen die visueel denken sneller stappen op te pikken dan degenen die meer schriftelijke instructies nodig hebben.

Bovendien lijken tactiele leerlingen beter geschikt voor fysieke activiteiten zoals dansen dan degenen die bij het leren van nieuwe vaardigheden liever lezen of video’s bekijken.

Voor docenten is het belangrijk om individuele leerstijlen te herkennen om hun leerlingen de beste begeleiding te geven en hen te helpen hun volledige potentieel op het gebied van dansen te bereiken.

Fysieke kracht-flexibiliteit

Het wordt algemeen aanvaard dat fysieke kracht en flexibiliteit sleutelcomponenten zijn bij het leren van dans. Wie fysiek sterker is, raakt minder snel vermoeid, terwijl een grotere flexibiliteit de kwaliteit van de bewegingen ten goede komt en choreografieën beter uitvoerbaar maakt.

Een sterker lichaam vergt ook minder inspanning om de gewenste lichaamsposities en lijnen te handhaven, waardoor de stappen sneller kunnen worden geleerd.

Bovendien maakt een goede controle over het lichaam een verfijnde controle van de microbewegingen binnen de passen mogelijk, wat het verschil kan maken bij het uitvoeren van perfecte bewegingsreeksen.

Ten slotte leiden een goede fysieke kracht en flexibiliteit tot meer zelfvertrouwen bij optredens, aangezien bewegingen een tweede natuur worden. Kortom, fysieke bekwaamheid bij het dansen moet leiden tot betere leerresultaten in het algemeen.

Conclusie

Dansen weerspiegelt zich in het aantal uren dat je in je lichaam stopt. Hoe meer uren je erin steekt, hoe beter je resultaten zullen zijn. Het is echter belangrijk te onthouden dat iedereen anders en in zijn eigen tempo leert.

Het aantal uren dat nodig is om een bekwame danser te worden, hangt dus af van je leerstijl en leervermogen. Dus hoewel de gemiddelde hoeveelheid tijd een goed uitgangspunt is, is het belangrijk om het aantal uren te vinden dat voor jou werkt.


Word de volgende dantalen met Dansschool Ndigo! Onze ervaren instructeurs geven danslessen voor alle niveau’s en leeftijden in onze prachtige locatie in Roeselare. Of je nu een beginner bent of al ervaren danser, wij hebben de perfecte les voor jou. Neem een kijkje in ons aanbod en schrijf je vandaag nog in voor een proefles!

Similar Posts