Hip Hop Dance – Be Fearless

Wat is Hip Hop Dance?

Hip Hop Dance is een populaire vorm van dansen die zijn oorsprong vindt in de straten van New York (voornamelijk in The Bronx).

Hip Hop is een edgy, frisse, krachtige urban dansstijl die ook bekend staat als Street Dance.

De term “hip-hop” verwijst naar een populaire cultuurstroming die eind jaren ’60 en begin jaren ’70 in New York ontstond en vooral bekend is om zijn muziek. Rappen (MCing), DJ-ing, B-boying en Graffiti Art vallen allemaal onder de term.

In deze blogpost vertel ik je alles over Hip Hop dansen en lessen te volgen in Roeselare!

Hip Hop rapper 1

Waarom wil je hip hop dance volgen?

  • HipHop danslessen zijn een geweldige manier om in vorm te komen.
  • Verlaag je stress, maak endorfine vrij en beleef plezier.
  • Leer breakdancen, popping, locking, krumping net zoals in de videoclips te zien.
Hip Hop Group

Hip Hop danslessen zijn een geweldige manier om in vorm te komen 

Je kunt vele calorieën verbranden in een uur dansen! Of je nu een beginner of gevorderde danser bent, deze les is de perfecte manier om je hartslag op te krikken en je spieren te verstevigen. Het voelt geweldig om deel uit te maken van iets dat groter is dan jezelf en tegelijk het zweet uit te breken.

Ontstressen

Hip Hop Dance = Ontstressen

  • Je lichaam maakt endorfine vrij (geluk’s hormonen) als je danst.
  • Hip Hop dans beweging is ook erg leuk, dus het is een perfecte manier om te ontspannen en tegelijk wat plezier te hebben.
  • Je leert unieke hip hop danspassen en dansstijlen.
  • Leer nieuwe mensen kennen en vriendschappen vormen als gevolg van je deelname.
  • Danslessen zoals Old School, House of New Style kan een betere inzicht geven in de hip hop wereld.
  • De stijlen eisen precisie, muzikaliteit en een goed gevoel voor ritme.
Hip Hop Danseres in een breakdance houding

Gevarieerde stijlen leren

Zoals gezegd vertegenwoordigt hiphop de vele invloeden en cultuur van die tijd. Het is belangrijk de geschiedenis en de betekenis achter de dansbewegingen te begrijpen om de kunstvorm te kunnen waarderen.

1. Dancehall

Dancehall is een Jamaicaanse straatdans die zich in de loop der jaren ontwikkeld heeft. In de late jaren 1980 begon ‘Bogle’ deze stijl te ontwikkelen. Een uitdagende, vloeiende en energieke stijl die een aanzienlijke hoeveelheid vakkennis en vaardigheid vereist.

Deze soort wordt meestal alleen gedanst op echte Dancehall muziek, hoewel ze ook op Afro Beats kan worden uitgevoerd.

2. Funk Stijlen

De populairste stijlen zijn Popping en Locking, maar ze omvatten ook Electric Boogaloo, Robotting, Strutting, en tutting.

3. Breakdance

B-boying, ook bekend als breakdancing, is een stijl van straatdansen die in de jaren 1970 ontstond. Breakdance is nu een populaire dansstijl over de hele wereld en er worden jaarlijks veel wedstrijden gehouden om het beste talent te laten zien.

4. Lyrical HipHop

Lyrical hiphop is een dansstijl die elementen van hip-hop en hedendaagse dans combineert. Het is vaak vloeiender en meer interpreteerbaar dan andere stijlen.

Conclusie

Hip-hop dansen is een populaire vorm van dans die over de hele wereld te zien is. Er zijn veel verschillende stijlen hip-hop, elk met hun eigen unieke bewegingen, technieken en choreografie.

Of je nu van breakdancing of lyrische hiphop houdt, er is zeker een stijl die bij je smaak past. Als je meer over hip-hop dans wilt leren, ga dan zeker eens kijken bij de plaatselijke lessen in je omgeving.

Je zou zomaar je nieuwe favoriete hobby kunnen vinden!


Hip hop danslessen volgen? Kies voor een dansschool in Roeselare!

Ndigo (voormalige Dansstudio Indigo) is een dansschool die Hip Hop, Girly hip hop en Funky danslessen aanbiedt voor kids en jeugd op hun niveau.

De lessen begint met een warming up op coole muziek en beats. Daarna volgt het aanleren van de choreografie in verschillende stijlen. De dansers worden aangemoedigd de muziek te voelen (ritmegevoel) en zich erdoor te laten bewegen. De danslessen eindigen met een cooling down en stretch voor de dansers.

Ndigo heeft een Hip Hop Dance CReW die deelneemt aan wedstrijden en events. 

Inschrijvingen voor de lessen in Ndigo kan via deze link.


Similar Posts