|

Danskampen tijdens Corona tijden

Het zijn uitdagende tijden voor iedereen wereldwijd. We zitten middenin een gezondheidscrisis die we totaal niet verwacht hadden. Deze crisis raakt iedereen. Elke onderneming zoekt manieren om door te kunnen gaan, en de situatie verandert telkens opnieuw. Ondernemers tonen hun creatiefste kant om te kunnen actief blijven binnen de richtlijnen.

Wij, bij Ndigo, voelen ons het best als er veel volk over de dansvloer komt. Dans is uiteindelijk een sociale gelegenheid. De interactie tussen de dansers onderling, tussen de docenten of tussen een leerling en coach zorgen voor magische momenten van creatie. Wij waren ongelofelijk enthousiast toen we te horen kregen dat de kampen, die al maanden gepland waren, mochten doorgaan. We lazen de kamp richtlijnen m.b.t. gezondheid en pasten die toe waar nodig.

extra Maatregelen

Nog nooit schreven we zo’n uitgebreid kampboek met aandacht voor de handhygiëne. Voor elke activiteit van 1 uur zat er 10 minuten handen wassen inbegrepen. Tussen elke activiteit werd alles gereinigd met desinfecterende doekjes. Social distancing was een ander paar mouwen. Met een kampbubbel van 50 mensen, hoefde social distancing onderling niet. De dansers hebben echter een natuurlijk instinct om heel dicht bij de monitoren te willen zijn, ook dit werd vriendelijk tot een minimum gehouden. Met een big smile op het gezicht van iedereen, voelden we ons toch verbonden.

De dansers hebben echter een natuurlijk instinct om heel dicht bij de monitoren te willen zijn, ook dit werd vriendelijk tot een minimum gehouden. Met een big smile op het gezicht van iedereen, voelden we ons toch verbonden.

ndigo mini kriebel kamp 2020

Door zolang thuis te blijven hebben heel veel kinderen echt beseft hoe plezant het is om opnieuw in de studio’s te zijn. Iedereen had het enorm naar zijn zin! Alle monitoren deden het uitmuntend door les te geven en te begeleiden met het hart op de juiste plek. Duimen omhoog voor Justine, Emma, Louise, Renée, Lotte, Odile, Amber, Noor en Aurélie. Bedankt voor de mooie, diverse choreografieën!

Slotshow Jungle book kamp

Elk kamp eindigt normaal met een spetterende slotshow voor vrienden en familie. Met zoveel dansers op de dansvloer zouden we een klein theater nodig gehad hebben om alle kijkers te laten zitten, met social distancing. Een slotshow was helaas niet mogelijk. We beslisten om een dansfilm te maken over het kamp zodat elke danser toch kon stralen en genieten van zijn prestaties. Bovendien hebben de ouders en vrienden een idee wat wij in 5 dagen tijd uitgespookt hebben.

We beslisten om een dansfilm te maken over het kamp zodat elke danser toch kon stralen en genieten van zijn prestaties.

Het was best veel werk om alles te filmen en te bewerken, maar het eindresultaat mag er zijn! Hopelijk zal je ervan genieten. Like, comment en deel gerust. We kijken al uit naar jouw reactie!

Wil je meer video’s zien van al onze activiteiten? Klik hier om naar de media pagina te gaan.

Zomerse groeten,

Justin en Ineke

Similar Posts