Is het je droom om een professionele danser te worden? Onze 'Success Stories'.

Bijgewerkt: jan 18

Pre Professional Program 2019-2020


Het Pre Professional Program van Dansstudio Indigo is voor dansers die willen trainen samen met andere toegewijde en getalenteerde dansers. Ze verbeteren hun techniek in een veilige, ondersteunende en uitdagende omgeving.

Bij het PPP van Dansstudio Indigo kan een danser minimum 8 tot wel 15 uren trainen per week. De dansers krijgen toegang tot informatie over stabiliteit- en core training, Yoga, voeding, blessure preventie, techniek en choreografie.


De danser kan de lagere of middelbare schoolopleiding combineren met de training in Dansstudio Indigo. De dansers komen in aanraking met stijlen als Klassiek Ballet, Moderne dans, Jazz, Hedendaags, Partnering, Improvisatie en dans Compositie.

Het Pre Professional Program is een curriculum waarbij de danser minimum 3 balletlessen neemt en verder ook Modern, Jazz, Hedendaags, Pointe, Yoga en Compagnie. Er zijn teams in Modern en in Klassiek. De dansers worden toegelaten na selectie of auditie. De teams nemen deel aan wedstrijden in Binnen- en Buitenland en aan culturele/commerciële evenementen.


Het PPP is het ideale platform voor dansers die zich willen voorbereiden op een danscarrière zonder het veilige thuisnest te verlaten. Zo kunnen ze in een vertrouwde omgeving naar school gaan en hun avonden vullen met dans. Alle PPP studenten krijgen regelmatig evaluaties in een persoonlijk gesprek om hun groei en ontwikkeling op te volgen. We geloven dat een goede opvolging helpt bij emotionele, mentale en fysieke hindernissen.

Het programma bereidt de dansers voor op een auditie in verschillende dans Hogescholen over de hele wereld.


Dansstudio Indigo bestaat 10 jaar en is trots met de talrijke getalenteerde artiesten die reeds voortvloeiden uit onze opleiding. We blijven onze pedagogische vaardigheden verfijnen zodat we steeds up to date zijn met de moderne danswereld. We houden ook regelmatig contact met andere danspedagogen in België en wereldwijd.

Enkele Indigo dansers aan het woord:NELE VANHAEVERBEKE (docente Koninklijke Balletschool Antwerpen)


Van kindsbeen af zat er al ritme in mij, een passie om te communiceren via beweging. Daar de wekelijkse danslessen algauw niet meer voldoende waren, besloot ik op mijn negentiende intensiever training te nemen om van mijn droom mijn beroep te kunnen maken. Bij mijn rondvraag naar extra begeleiding stootte ik bij verschillende dansscholen telkens op een ‘nee’. Niemand zag het echt zitten tijd te investeren en me op korte tijd klaar te stomen voor audities.


Bij dansstudio Indigo stonden ze na een proefles wel meteen open om met me aan de slag te gaan. Ze boden me technieklessen op hoog niveau en individuele coaching. Ook de vele persoonlijke gesprekken deden deugd en gaven me de moed te geloven in mijn talent.


Tijdens mijn driejarige voorbereiding bij Dansstudio Indigo danste ik in de Compagnie, waardoor ik verschillende kansen kreeg om podiumervaring op te doen.

Hun onvoorwaardelijke steun en motivatie tijdens mijn auditie periode gaf me het vertrouwen en de kans om mijn droom te laten uitkomen: na een geslaagde auditie werd ik aangenomen op de Fontys Dansacademie (Nederland) waarna ik mijn opleiding verderzette aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Ook tijdens deze boeiende studieperiodes kon ik altijd bij hen terecht met vragen en twijfels.


Daar ik momenteel zelf les geef aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen voel ik hoe belangrijk het is om leerlingen te coachen, te inspireren en hen onvoorwaardelijke te steunen in hun leerproces als toekomstige danser.

Dansstudio Indigo voelt na al die jaren nog steeds als thuiskomen voor mij.EMMA RAVESCHOT (Danseres Cast Ketnet Musical – TROEP)


Dansstudio Indigo heeft mij veel mooie kansen en momenten gegeven. Dankzij jullie heb ik voor de eerste keer kunnen kennismaken met wedstrijddansen. Op die manier heb ik geleerd om beter om te gaan met stress en spanning voor een wedstrijd of optreden.

Ik heb ook zeer veel podiumervaring opgedaan met de jaarlijkse dansvoorstellingen en de Dance Waves Competitions.


Jullie hebben me ook geleerd dat je met je volledige lichaam danst en dat expressie daarom ook belangrijk is.Ik heb ook de kans gekregen om naar Praag te gaan voor een danswedstrijd. Zo heb ik ook kennis kunnen maken met buitenlandse dansstijlen en hoe zij dans beleven.


Balletleerkracht Lorenzo heeft mijn techniek en lenigheid ook sterk verbeterd.Bij jullie heb ik geleerd dat ik moet genieten als ik dans, even alles los te laten en er gewoon 100% voor te gaan.


Dankzij jullie is dans mijn grootste passie geworden. Iets wat ik nooit meer kan missen in mijn leven. Al deze mooie ervaringen kan ik nu nog benutten in mijn verdere danscarrière bij Studio 100. Ik ben jullie zo dankbaar voor alles!


JUSTINE MARGODT (Docent Dans Student)


Momenteel volg ik de opleiding docent dans aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Nooit gedacht dat ik zo’n opleiding zou kunnen volgen en van mij passie mijn beroep zou kunnen maken. Voor ik bij dansstudio Indigo terecht kwam, wist ik niet eens dat er zo’n opleiding bestond. Samen met Justin, Ineke en de compagnie gingen we op citytrip richting Tilburg. We brachten een bezoek aan het Nederlands Dans Theater en kregen een rondleiding op de hogeschool waar ze allebei zijn afgestudeerd.


Toen we op deze school waren wist ik onmiddellijk; dit is wat ik wil doen! Voor je kan beginnen aan deze opleiding moet je een aantal rondes doorstaan. Gelukkig had ik nog een jaar tijd om mij helemaal voor te bereiden op deze auditie. Dansstudio Indigo is voor mij geen amateurdansschool, het is een dansschool met lessen op niveau, er wordt gewerkt aan techniek & performerschap. Persoonlijke coaching, hoe jij je als danser kan blijven ontwikkelen. De steun van Justin en Ineke alsook de andere leden van de dansschool hebben er mede voor gezorgd dat ik de auditie tot een goed einde heb kunnen brengen.


Bij Dansstudio Indigo heb ik heel wat kunnen leren over het docentschap alsook de

uitvoerende kant. Dankzij de wekelijkse lessen leerde ik al heel wat over wat een dansles exact inhoud. De juiste lesopbouw, verschillende soorten dansmateriaal, de manier hoe je voor de groep staat, muziekgebruik, choreografie, samenwerking en nog zoveel meer. Bij Justin en Ineke heb ik mijn allereerste ervaring mogen opdoen als docent dans tijdens de leuke danskampen. Hier kwam ik voor het eerst in aanraking met het lesgeven. Dit was heel fijn voor mij, ik kreeg de vrijheid om mijn eigen ideeën uit te voeren en kreeg ook hulp waar nodig. Door de vele wedstrijden, jaarlijkse dansshows, New Prague Dance Festival, workshops hebben ervoor gezorgd dat ik ook op uitvoerend vlak heel wat heb geleerd.


Bij dansstudio Indigo blijf je zeker niet stilstaan! Vaak hebben dansers jaren les van dezelfde docent. Na een tijdje worden die dansers dan een kopie van de dansdocent. Bij Justin en Ineke had ik dit helemaal niet. Je hebt de vrijheid in de danslessen om je eigenheid te ontwikkelen, iedereen is uniek. Ieder les, alle choreografieën etc. waren ook telkens weer nieuw en verrassend. Het is heel fijn wanneer een dansdocent zich blijft mee ontwikkelen met de dansers. Door het grote aanbod workshops van verschillende choreografen blijf je ook als danser verschillende technieken, stijlen en manieren van werken ontdekken.


Om een lang verhaal kort te maken. Dansstudio Indigo is de springplank voor dansers die net zoals ik van hun passie hun beroep willen maken. Er is een groot aanbod aan verschillende danslessen op hoog niveau, persoonlijke coaching, heel veel ervaring in het uitvoerende werkveld, de eerste stap in het docentschap en een hele goede sfeer!

#PreProfessionalProgram

Recente blogposts

Alles weergeven