Het kan moeilijk zijn om te weten welke hobby je voor je kleuter moet kiezen.

Er zijn zo veel mogelijkheden, en het kan moeilijk zijn om te beslissen wat het beste bij je kind past.

We stellen Kleuterdans aan jou voor.

Wat is Kleuterdans?

Kleuterdansles bij Ndigo is de perfecte keuze. Onze lessen zijn ontworpen om de kleintjes te stimuleren om te bewegen en hun eigen unieke bewegingsintuïtie te verkennen.

In een fantasierijk thema helpen onze lessen kinderen belangrijke dansvaardigheden te ontwikkelen, zoals coördinatie, lenigheid en zelfvertrouwen, en dat alles terwijl ze veel plezier hebben!

De beslissing welke hobby voor je kind te kiezen kan moeilijk zijn. Je wilt iets kiezen dat zowel leuk als leerzaam is, maar het kan moeilijk zijn te weten wat het beste is voor je kind.

Wij begrijpen hoe belangrijk het is om de juiste activiteit voor je kind te kiezen.

Daarom zijn onze kleuterdanslessen veelzijdig en oneindig aanpasbaar. De oefeningen volgen elkaar snel op en duren slechts enkele minuten.

Elke paar weken komt een nieuw thema aan bod. De muziekkeuze is heel gevarieerd en de dansen worden uitgevoerd op allerlei soorten liedjes, variërend van klassieke muziek over wereldmuziek tot popmuziek.

Kleuterdans

Waarom Kleuterdans?

Er zijn veel voordelen aan deze lessen. Onderzoek toont zelfs aan dat muzikaliteit, creativiteit, coördinatie, zelfvertrouwen, beweging en leren al op jonge leeftijd door dans verbeterd kunnen worden. Laten we een paar van deze voordelen eens nader bekijken:

  • Muzikaliteit: Kleuterdans helpt de auditieve vaardigheden en de ritmiek te verbeteren.
  • Creativiteit: Dans helpt creativiteit en zelfexpressie aan te moedigen.
  • Coördinatie : dans kan helpen de coördinatie en de grove motoriek te verbeteren.
  • Zelfvertrouwen : dans kan helpen bij het opbouwen van zelfvertrouwen en een positief lichaamsbeeld.
  • Bewegen en leren: Kleuterdans is een geweldige manier om kinderen in beweging te krijgen en te leren.

Ndigo bestaat sinds 2009, en we hebben een team van gekwalificeerde leraren die lesgeven in professionele studio’s. We zijn gepassioneerd over wat we doen, en we hopen dat je overweegt om onze lessen uit te proberen!

Eigenschappen van Kleuterdans

Persoonlijke sfeer en aanpak

De persoonlijke sfeer en aanpak van Kleuterdans is een van de belangrijkste redenen waarom mensen er zo van houden. De studio is overzichtelijk en de sfeer is gedisciplineerd.

Dit stelt de docent in staat elke leerling individuele aandacht te geven, waardoor ze in hun eigen tempo leren en groeien. Bovendien moedigt de intieme omgeving de leerlingen aan om meer van zichzelf te laten zien.

Fantasie rijke lessen in thema

De fantasie-rijke lessen van Kleuterdans zijn gebaseerd op populaire thema’s, zoals Alice in Wonderland, Het Oerwoud, en andere. Zo kunnen de leerlingen hun verbeelding verkennen terwijl ze leren. De themalessen maken het leerproces ook leuker en boeiender.

Afwisselende danspassen en choreo’s

De danspassen en choreografieën in Kleuterdans zijn gevarieerd en interessant. Dit houdt de leerlingen bezig en uitgedaagd. Het stelt ze ook in staat nieuwe dingen uit te proberen en verschillende aspecten van hun creativiteit te verkennen.

Aandacht voor de ontwikkeling van coördinatie en evenwicht

Kleuterdanslessen richten zich op het ontwikkelen van coördinatie en evenwicht. Dit is belangrijk voor jonge kinderen die net beginnen hun motoriek te ontdekken.

Een gastvrije en ondersteunende gemeenschap

De sfeer is gastvrij en ondersteunend. De instructeurs zijn geduldig en zorgzaam, en de andere leerlingen leren om op een respectvolle manier naar elkaar te kijken.

Uniform

Alle leerlingen in Kleuterdans dragen uniformen. Dit helpt om een gevoel van eenheid en discipline te scheppen.

Jaarlijkse voorstelling

Alle leerlingen in Kleuterdans krijgen de kans om op te treden in een jaarlijkse dansvoorstelling. Dit is een mooie manier om hun vooruitgang en harde werk te laten zien.

Voor wie is Kleuterdans precies?

Kleuterdans is voor enthousiaste jongens en meisjes tussen de 3 en 6 jaar die houden van bewegen en muziek.

Dus, je hebt besloten Kleuterdans te proberen? Gefeliciteerd!

Wij zijn er om de kinderen te helpen leren dansen, plezier te hebben, en nieuwe vriendjes te maken. We hopen dat je het leuk vond om meer te weten te komen over wat Kleuterdans inhoudt.

Als je een leuke en energieke manier zoekt om je kind te helpen leren dansen, dan moedigen we je aan vandaag nog in te schrijven bij Kleuterdans!

FAQ

Q: Wat is de gemiddelde leeftijd van een leerling in Kleuterdans?

A: Onze leerlingen variëren in leeftijd van 3 tot 6 jaar.

Q: Moet ik ervaring met dans hebben om mijn kind in te schrijven?

A: Ervaring is niet nodig! We verwelkomen alle leerlingen, ongeacht hun eerdere ervaring of vaardigheid

Q: Wat moet ik in de les dragen?

A: We hebben een uniform voor jongens en meisjes. Dit uniform wordt bij Ndigo aangekocht. Meer info hier.

Q: Wat is de structuur van de les?

A: We hebben eenmaal per week een les van 45 minuten. Elke les omvat een warming-up, dansexpressie, lenigheid en een danscombinatie.

Q: Kan ik een les gratis proberen?

A: Ja! We bieden een gratis proefles aan zodat je Kleuterdans kunt ervaren voor je je inschrijft. Contacteer ons om je in te schrijven voor een gratis proefles.

Vanaf het 1e leerjaar kunnen de dansers doorstromen naar Klassiek Ballet, Jazz en Funky Dance.