Justine Margodt

Bachelor Danseducatie / ABT Pre-Primary upto Level 3

Toen ik 3 jaar was, begon ik met een lesje kleuterdans. Al snel had ik honger naar meer en er volgden veel danslessen binnen verschillende stijlen.

Ik werd toegelaten tot de Ndigo Compagnie. Met ons team, brachten we een bezoekje aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, Nederland.

Wat mij toen enorm opviel was de gezamenlijke passie voor het dansen, en ik had al snel door dat dit een plek zou zijn waar ik mij echt thuis zou voelen. Ondertussen ben ik sinds 2021 succesvol afgestudeerd aan de opleiding voor Danseducatie.

Tijdens mijn opleiding ging ik in het kader van dansmakerschap mijn eerste eigen productie maken, namelijk dansvoorstelling ‘The Closet’.

Het is fantastisch om samen met een groep mensen vanuit een klein idee/thema of concept te starten en dit samen om te toveren tot een choreografie.

Ondertussen voelde ik ook een kloppend hart voor het docentschap in dans.

Ik hou ervan om voor een groep mensen te staan en samen te genieten van al het prachtige dat dans te bieden heeft, dit binnen diverse dansstijlen.

Ik vind het fantastisch om mijn passie en ervaringen te kunnen delen met anderen, maar ook om te leren van ervaringen van de dansers.

Het is een wisselwerking tussen docent en student waarbij ieder elkaar inspireert en van elkaar leert.

Ik behaalde ook mijn docent diploma van the American Ballet Theatre in New York voor levels Pre Primary tot Level 3.

MIJN DOEL ALS DOCENT DANS IS OM MENSEN TE ONDERSTEUNEN BINNEN HUN PERSOONLIJKE GROEI EN ONTWIKKELING, ALS DANSER EN ALS MENS.